Początek

24 września 2010

Za sprawą " Kuchennych Rewolucji " i przy pomocy Pani Magdy Gessler 24 września 2010 roku nasz lokal przeszedł totalną metamorfozę i otrzymał zupełnie nowy szyld:

pp

Restauracja Pod Prosiakiem powstała 24 września 2010 roku. To właśnie wtedy przeszliśmy totalną metamorfozę biorąc udział w programie "Kuchenne Rewolucje". Skorzystaliśmy z obecności pani Magdy Gessler w naszych progach - odmieniliśmy zarówno wnętrze lokalu, jego funkcjonowanie, jak i kartę dań. Nasza odmiana została bardzo dobrze przyjęta. Odebraliśmy sporo gratulacji, tak z zagranicy, jak i z Tychów. O jej skuteczności świadczą też słowa pani Magdy Gessler - Kuchnia jest śląska i jest przednia, jest tak jak w domu.

Jesteśmy obecnie restauracją, w której serwowane są dania z wieprzowiny i tradycyjne regionalne potrawy. Starannie dobieramy i selekcjonujemy dostawców, zawsze kierując się zasadą najwyższej jakości. Wiemy bowiem, że potrawy przygotowane z najlepszych produktów spożywczych są gwarancją sukcesu naszej restauracji. Dbamy także o nasze zaplecze gastronomiczne, w którym wykorzystujemy najlepsze współczesne techniki gotowania oraz specjalistyczne urządzenia gastronomiczne. 


Dbamy o to, aby nasze produkty pochodziły od lokalnych producentów: warzywa i owoce sprowadzamy z polskiego gospodarstwa rolnego ze Szreniawy koło Olkusza, mięsa z polskiego gospodarstwa rolnego z okolic województwa małopolskiego i świętokrzyskiego. Z kolei świeże ryby, które również serwujemy w karcie, kupujemy bezpośrednio z kutra rybackiego z okolic nadmorskich.

Serwujemy dania regionalnej kuchni śląskiej - jesteśmy członkiem szlaku Śląskie Smaki. Mamy nadzieję że serwowane przez naszych kucharzy śląskie potrawy, oparte na polskich produktach trafią w Państwa gusta.

 

GAULT & MILLAU na 2020 rok

Znajdujemy się w Żółtym Przewodniku GAULT & MILLAU na 2020 rok

Oferta

Oferta

Nasza

Oferta

Jeżeli szukasz restauracji o ciepłym i klimatycznym wnętrzu, w którym poczujesz się jak w dawnym śląskim domu to trafiłeś pod właściwy adres.

Dysponujemy:

Salą śląską - posiadającą ok 65 miejsc siedzących

Salą bankietową - posiadającą około 110 miejsc siedzących

Tarasem letnim - posiadającym około 35 miejsc siedzacych

Kawiarenką Słodkości pod prosiakiem - posiadającym ok 60 miejsc siedzących

Tarasem kawiarenki - posiadającym około 30 miejsc siedzących.

Organizujemy:

-Wesela 

-Rocznice ślubów

-Jubileusze

-Komunie 

-Chrzciny

-Przyjęcia Pożegnalne

-Spotkania biznesowe 

-Imprezy integracyjne 

-Przyjęcia Wigilijne 

-Imprezy Sylwestrowe 

-Catering 

Wyróżnienia i certyfikaty:

Otrzymaliśmy wyróżnienie w Przewodniku GAULT & MILLAU w roku 2016, 2017, 2018 i 2019

Posiadamy Certyfikat Jakości TRIPVISOR 2016 i 2017 

bg_parallax_3.jpg

Mała

Galeria

Zapraszamy do obejrzenia większej ilości zdjęć w zakładce galeria.